понеделник, 18 март 2013 г.

Защо стречинга е важен за нас? (+ видео с упражнения за стречинг)

http://behealthygetfit.com/wp-content/uploads/2013/02/stretching-girl.jpg 

Стречинга (разтягането) може да подобри гъвкавостта ни, да намали риска от наранявания и да подобри цялостното ни качество на живот. Ако правим стречинг упражнения фокусирани върху основните мускулни групи ще получаваме повече от нашата тренировка и ще намалим мускулната болка, която може да получим след нея.

Гъвкавост 

Стречинга увеличава гъвкавостта ни. По-голямата гъвкавост може да подобри физическото ни представяне по време на тренировка и всекидневния ни живот, като същевременно намалява риска от наранявания, чрез увеличаване на обхвата на движение в ставите.

Други предимства
 
Стречинга увеличава притока на кръв към мускулите, което е важно за нашата тренировка защото увеличава мобилността и предпазва мускулите от твърде бързо изтощаване. Стречинга може да бъде от полза през целия ден. Например, ако са стегнати мускулите на врата ни по време на работа, може леко да ги разтегнем за да се освободи напрежението и да се предотврати главоболие. Ако чувстваме болка след определена тренировка, стречинг преди следващата тренировка може да облекчи част от мускулната скованост.

Как правилното да практикуваме стречинг?

Когато включваме стречинг в нашата тренировка е важно да следваме определени насоки за да се избегне опасността от нараняване. Мнозина вярват, че стречинга е загрявка, но разтягането на студени мускули може да ни направи податливи на наранявания. Винаги трябва да затопляме мускулите си с лека активност - ходене или бягане - преди да упражним нашите стречинг упражнения. Важно е да споменем,
че трябва да задържаме позите които заемаме в продължение на около 30 секунди и да избягваме типа подскачащи движения, те могат да причинят малки разкъсвания в мускулите. И последно, не бива да забравяме, че трябва да разтягаме и двете страни на тялото си

Видео "Стречинг упражнения за цялото тяло":

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...