събота, 11 август 2012 г.

8 маски с кафе за красива кожа, коса и ръце!


Не знам за вас, но аз пия кафе два пъти на ден и всеки път когато изхвърлям използваното кафе от цедката на кафемашината ми става жал, преди го събирах за наторяване на цветята вкъщи, но скоро се изнесох от дома на майка ми и вече нямам цветя. Знам, че има различни маски с кафе, бях чела статия за ползите от кофеина, но никога не съм си правила подобна маска. Затова реших да се разровя из нета и да намеря някоя и друга ефективна маска за лице, оказа се обаче, че има чудесни маски с кафе не само за лице, но и за коса, ръце и целулит. Така че, ето ги тях:

Маска за коса с кафе

Сложете 1 с.л. утайка във вашия балсама и си измийте косата както обикновено.

В блога, в който намерих тази рецепта, авторката беше изключително убедителна в ефективността на маската, косата щяла да стане супер мека и бляскава, аз разбира се веднага я изпробвах (с малките балсамчета от боята за коса) и да ви кажа наистина имаше ефект. Единствения недостатък беше, че трудно си измих косата, но това се получи защото сложих много утайка в балсама.

Ако изсипете една чаша студено кафе върху сухата си коса и поседите с него 20 мин. ще постигнете също доста добър ефект.

Открих много "кафе маски" за лице, но първата по-долу изглежда е най-известна и ефективна.


Маска за лице с кафе и мляко

Продукти:
    * 1 ч.л. смляно кафе (оказа се, че за тази маска е по-ефективно прясното, неизползвано кафе, защото в него има повече кофеин, но и утайката от кафемашината също действа).
    * 1.ч.л. прясно мляко или друг млечен продукт - кисело, кокосово, бадемово мляко, сметана.
    * 1 ч.л. какао
    * 1 ч.л. мед или зехтин
(за суха кожа) или сок от лимон (за мазна кожа).

Ако нямате какао и мед/лимон, може да минете и без тях.


Смесете продуктите за да получите хубава паста, ако направите маската много водниста добавете още кафе или пък ако е много гъста сипете повече мляко.

 

Намажете сместа върху лицето, като леко масажирате с кръгови движения. Това ще помогне за подобряване на кръвообращението на кожата. Покрийте всичко, дори и под очите, само без устните. Можете също така да намажете и врата си. Останете с маската за около 20 минути и се измийте с хладка вода. Леко подсушете кожата.

Най хубавото на тази маска е аромата, с удоволствие ще поседите с нея 20 минути.


Правете тази маска веднъж седмично за красива, сияйна и мека като на бебе кожа.
 

Маска с кафе и белтък

Смесете малко утайка от кафе със белтъка от едно яйце и нанесете сместа с масажни движения върху лицето си. Стойте с маската 15 -20 минути, докато изсъхне и изплакнете с хладка вода.

Към тази маска може да добавите и 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. кафява захар.


Маска с кафе и мед 

Смесете 3 ч.л. утайка от кафе с 1.ч.л мед (може да го размекнете, като го пъхнете за няколко секунди в микровълновата)  и нанесете сместа с масажни движения върху лицето си. Стойте с маската 15 -20 минути и изплакнете с хладка вода.

За скръб маска смесете равно количество утайка от кафе и мед. Разтривайте сместа по кожата си с малки кръгообразни движения, за да премахнете мъртвата кожа. Това помага за изчистването на порите и премахването на пъпките. След това изплакнете лицето си и се наслаждавайте на по-гладка и красива кожа! Аз обикновено си правя смес от сол и мед, но утайката от кафе наистина съживява умореното лице и е чудесна скръб маска против акне.


Маската на Ева Лонгория

Разбъркайте 1 ч.л. сок от лимон, 1 ч.л зехтин и 2-3 ч.л. утайка от кафе докато се получи хубава паста. Нанесете сместа по лицето си, масажирайки с малки кръгови движения и я оставете да изсъхне за около 20мин. След това изплакнете лицето си с хладка вода.


Маска с кафе и зехтин

Смесете малко утайка от кафе със малко зехтин и нанесете сместа с масажиращи движения по лицето като не натискате прекалено силно, за да не разраните кожата си. Оставете да действа 10-15 минути и изплакнете с вода.



Защо кафето е полезно за кожата ви?

    1. То е богато на анти-оксиданти, които спомагат за възстановяването на увредените клетки и помагат за предотвратяване на бързото стареене на кожата.

    2. Той е диуретик, който помага за премахване на токсините от кожата.

    3. Стеснява повърхностните вени и капиляри на кожата, което ги прави по-малко очевидни.


    4. Кофеина премахва подпухналостта и черните кръгове под очите.


Маска с кафе против целулит


Сложете около ¼ до ½ чаша прясна утайка от кафе в една купичка. Добавете 2 с.л. зехтин (екстра върджин е както винаги за предпочитане) и разбъркайте сместа хубаво. Ако кафето не е още топло след скорошната му употреба, го затоплете в микровълнова фурна за около 10 секунди.

Намажете "проблемните зони" със сместа с кръгови масажиращи движения. Нанесете колкото можете повече утайка по тях. Увийте се с опаковъчно фолио, стойте така така около 10 минути и се измийте с хладка вода.

 
Кафе за по-меки и красиви ръце

Не забравяйте да се погрижите и за ръцете си, разтъркайте ги със смес от кафе утайка, малко топла вода и малко прясно мляко (или зехтин) и ги изплакнете с хладка вода. 






1 коментара:

  1. От кафемашина утайката е с едри частци. Аз поръчвам да ми смелят кафето много ситно - като за джезве и с утайката от него би станала маска, по-хомохенно смесена с другите съставки.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...