събота, 21 юли 2012 г.

13 ефикасни домашни маски с които ще се отървете се от черните точки


Отървете се от досадните черни точки с тези ефикасни домашните маски, които може да си направите изключително лесно и няма да ви струват почти нищо.



Разбийте белтъка от едно яйце и намажете лицето си с него. Откъснете едно парче от кухненска хартия, направете дупки за устата и очите ви и го залепете за лицето си. Внимателно нанесете още един слой от белтъка върху хартията, без да я разкъсвате. Стоите с маската 15-20 минути, а след това я отлепете от лицето си като започвате от долу на горе.



Смесете една лъжица сода за хляб с една лъжица вода и нанесете сместа върху лицето си, като леко го масажирате. Останете с маската 10 минути и измийте лицето си с хладка вода. Използвайте маската 1-2 седмично за ексфолиация.



Смесете няколко капки сок от лимон с една лъжица захар и нанесете сместа върху лицето си като масажирайте леко в кръгови движения. Тази маска ще премахне черните точки и мъртвите клетки, което ще направи кожата ви чиста и мека.



Една от най-добрите маски за премахване на черните точки е паста от овесена каша на прах и розова вода. Нанесете я върху лицето и стоите с нея 20 минути.

 

За да се отървете от черните точки, настържете един суров картоф и го нанесете върху лицето си, стоите с него в продължение на 15 минути. Оставете го да изсъхне и след това измийте лицето си с хладка вода.



Разбъркайте 1 л.мед с 1 л. канела и 1 л. индийско орехче. Нанесете сместа върху лицето си и стоите с нея 20 минути.
 


Смесете две супени лъжици кисело мляко с 1 супена лъжица сок от лимон и нанесете сместа върху лицето си. Стоите с маската 20 мин.

 

Правете парна баня с лайка или смрадлика на лицето си два пъти в седмицата, това ще подмлади кожата ви и ще ви помогне да се отървете от черните точки.
 


Разбийте един яйчен белтък и добавете една супена лъжица мед. Нанесете тази смес върху лицето си и стоите с нея в продължение на 20 до 30 минути. Това е една от най-добрите домашни рецепти за премахване на черните точки.

 

Почиствайте лицето си всеки ден с розова вода, за да предотвратите появата на черни точки и да се отървете от вече съществуващите.

 

Смесете сок от лимон с канела на прах и стоите със сместа върху лицето ви в продължение на 20 минути.

 
Сместа от мед, сок от лимон и щипка сода за хляб е една от най-добрите маски за премахване на черните точки.



Нанесете малко количество паста за зъби върху черните точки по носа и лицето ви. Внимателно разтъркайте с четка за зъби и измийте пастата с хладка вода.

 


Пийте много вода!




0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...