вторник, 5 юни 2012 г.

Вкусна пица с летни зеленчуци


Продукти:
  • 1 с.л. зехтин extra-virgin
  • 2 чаши тънко нарязан лук
  • 2 чаши тънко нарязани червени чушки
  • 5 скилидки чесън, тънко нарязани
  • 1 чаша сладка царевица
  • 1/4 с.л. сол
  • 1/4 с.л. черен пипер
  • Тесто за пица
  • Кашкавал
  • 1/3 чаша пармеджано
  • 1 чаша чери домати
  • 1/3 чаша листа от пресен босилек
Начин на приготвяне:
  1. Загрейте фурната на 220°.
  2. Сложете на котлона един тиган с незалепващо покритие и го оставете да загрее на среден огън. Добавете зехтина, изчакайте да загрее. Добавете лука и го гответе около 3 мин. докато умекне. Добавете чесъна и червената чушка, бъркайте и гответе още около 2 мин. Добавете царевицата, солта и черния пипер и гответе още около минута.
  3. Пригответе тестото, разточете го във формата на кръг. Намажете една тава с малко олио. Поставете тестото в тавата. Поръсете кашкавал върху тестото. А след това поръсете и  зеленчуците от тигана, а върху тях сиренето пармиджано.Печете в фурната на 220 гр. за около 22 мин. Сложете чери доматките върху пицата и печете още 5 минути. Извадете пицата от фурната, поръсете листата от босилек и я нарежете на 6 парчета.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...