петък, 6 април 2012 г.

Седемте най-добри начина да изгорите излишните мазнини


Всеки е имал дни, в които просто не остава време да се завлече до фитнеса. В такива моменти се питаме кой е най-лесния и бърз начин за изгаряне на мазнините. Ето го отговора:

1. Каране на ролери

Изгаря 425 калории за 30 минути
 

Карането на кънки е номер едно в нашия списък, когато говорим за горене на мазнини и калории. Огромното изгаряне идва от движението от едната на другата страна на бедрените мускули и тези на задните части.

Освен това по този начин тренираме баланса си. Нещо повече, получавате тези облаги дори без да претоварвате ставите и коленете. Карайте с равномерно и постоянно темпо. (Не забравяйте да си вземете каска, протектори за китки, колене и лакти)
За подсилване на ефекта: редувайте една минута бързо каране с една минута средно темпо.

2. Бягане


Изгаря 374 калории за 30 минути
Типичния бегач изглежда елегантен и слаб и за това си има причина: основните мускули, които натоварваме при бягане – крака, задни части, мускулите на корема и гърба – са най-добрите мускули за изгаряне на мазнини и калории в тялото.
За максимален ефект при всяка крачка, люлейте ръцете близо до тялото, не се навеждайте напред и дръжте краката си близо до земята. За да се смекчи сблъсъка със земята гледайте да стъпвате в центъра на ходилото, след което да завъртите към пръстите на краката.
За подсилване на ефекта: редувайте бързо и бавно бягане.



3. Скачане на въже


Изгаря 340 калории за 30 минути
Това е един от любимите начини за трениране на боксьорите. За да извлечете максимума от всеки отскок използвайте въже чиито дръжки достигат точно до мищниците ви, когато сте стъпили по средата му. Скачайте с леко раздалечени крака и изправено тяло, близо до земята. Ако нямате въже ще постигнете същия ефект ако правите същите движения и без такова.
За подсилване на ефекта: Често сменяйте бързината на скачане и стила (с един крак или с два), или пък скачайте докато бягате.


4. Въртене на обръч


Изгаря 300 калории за 30 минути
Трябва ви обръч за възрастни (те са по-големи и тежки от детските, което ги прави по-лесни за въртене). За да изберете подходящия за вас размер застанете изправени с обръча пред себе си, трябва да стига до гръдния ви кош. Сложете обръча на кръста си с единия крак напред и започнете да местите тежестта на тялото напред назад в кръг.





5. Тенис


Изгаря 272 калории за 30 минути
Не е задължително да имате партньор, да плащате за кортове и да се потите ден и нощ с ракета в ръка. Просто си намерете равно поле близо до стена или врата на гараж срещу, която да удряте с топката. Редувайте форхенд и бекхенд удари, опитайте да видите колко последователни може да направите. Застанете на 3-6 метра разстояние, това ще ви принуди да удряте по-силно. Дори докато упражнявате сервиса си изгаряте мазнини, защото тичате и се навеждате за да съберете изпуснатите топки.



За подсилване на ефекта: Опитайте да ударите топката последователно 50-100 удара. Когато имате цел ще ви бъде по-лесно да работите усилено за да я постигнете.

6. Танци


Изгаря 221 калории за 30 минути
Това може и да не е най-добрия вариант за горене на калории, но въпреки това е един  чудесен и забавен начин. Ключът към успеха е да поддържате високо темпо, изберете си песни с бърз ритъм, като латино или Боливуд и не си почивайте между песните.
За подсилване на ефекта: Използвайте ръцете си! Вдигнете ги във въздуха и ги движете в ритъм.




7. Бързо ходене



Изгаря 170 калории за 30 минути


Точно така, бързото ходене е част от този списък! Имайте предвид , че спокойната разходка с приятели не се брои. Трябва да се движите енергично и бързо, движете се толкова бързо , че да не ви е удобно да поддържате разговор в същото време. За да накарате мускулите си да работят пр
авете къси, бързи стъпки, дръжте торса изправен и движете ръцете напред назад в такт с крачката ви. Опитвайте да стъпвате на задната част на стъпалото и  след  това да завъртате към пръстите.
За подсилване на ефекта: Редувайте две минути бързи крачки с една минута предела на бързото ви ходене или джогинг.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...