Салатата Цезар е едно от тези творения, които звучат елегантно и сложно, но всъщност са невероятно лесни за правене.
Рецепти за салата Цезар има безброй, в много от тях присъства жълтък от
сурово яйце или яйце варено 1 минута, но ние избрахме рецепта с
майонеза от която няма шанс да хванем салмонела! :D
За салатата:
* 1 айсберг салата (или маруля), нарязана или накъсана на парчета
* настърган пресен пармезан
* крутони (нарязвате на кубчета 4 филийки хляб, смесвате 5 с.л зехтин с 2 ч.л. чесън на прах, заливате хляба със зехтина, разбърквате добре и печете във фурна на 150-180 гр. за 15-30 мин.)
Печено пилешко или риба за прекрасно допълнение към тази салата.
За дресинга:
* 1/4 ч. майонеза
* 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
* сока от 1/2 лимон
* 1-2 ч. л. сос уорчестър (или соев сос за вегетарианци)
* 1-2 ч.л. дижонска горчица
* 1/2 ч.л. смлян черен пипер
* 1/3 ч. настърган пармезан
* щипка захар, за да се намали киселинността
* 1/2 чаша зехтин екстра върджин
Приготвяне на дресинга:
Сложете майонезата, чесъна, сока от лимон, соса уорчестър, черния пипер и пармезана в блендер. Блендирайте за няколко секунди. Докато работи блендера изсипете бавно и зехтина.
Източник: tsgcookin.com
0 коментара:
Публикуване на коментар