петък, 15 февруари 2013 г.

Салата Цезар

Салатата Цезар е едно от тези творения, които звучат елегантно и сложно, но всъщност са невероятно лесни за правене. Рецепти за салата Цезар има безброй, в много от тях присъства жълтък от сурово яйце или яйце варено 1 минута, но ние избрахме рецепта с майонеза от която няма шанс да хванем салмонела! :D

За салатата:

    * 1 айсберг салата (или маруля), нарязана или накъсана на парчета
    * настърган пресен пармезан
    * крутони (нарязвате на кубчета 4 филийки хляб, смесвате 5 с.л зехтин с 2 ч.л. чесън на прах, заливате хляба със зехтина, разбърквате добре и печете във фурна на 150-180 гр. за 15-30 мин.)


Печено пилешко или риба за прекрасно допълнение към тази салата.

За дресинга:

    * 1/4 ч. майонеза
    * 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
    * сока от 1/2 лимон
    * 1-2 ч. л. сос уорчестър (или соев сос за вегетарианци)

    * 1-2 ч.л. дижонска горчица
    * 1/2 ч.л. смлян черен пипер
    * 1/3 ч. настърган пармезан
    * щипка захар, за да се намали киселинността
    * 1/2 чаша зехтин екстра върджин


Приготвяне на дресинга: 

Сложете майонезата, чесъна, сока от лимон, соса уорчестър, черния пипер и пармезана в блендер. Блендирайте за няколко секунди. Докато работи блендера изсипете бавно и зехтина.

Източник: tsgcookin.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...