сряда, 4 юли 2012 г.

Защо трябва да пием топла вода с лимон?

Умът ни рано сутрин ни казва да проверим пощата си, да изведем кучето, да направим кафе и закуска, да изпратим децата на училище, да побързаме защото закъсняваме за работа, но преди всичко това, нека да не забравяме да изпием една чаша топла вода с лимон. Това определено ще ни направи по-здрави и по-красиви.

Започнете деня с чаша топла вода и сока от половин лимон (или поне 2 резена).

Толкова е просто, а ползите са твърде хубави, за да се пренебрегнат. Топлата вода с лимон:

Засилва имунната система

Лимоните са с високо съдържание на витамин С и калий. Витамин С е чудесен за борбата с настинки, а калия стимулира мозъка и функционирането на нервната система и помага за контрола на кръвното налягане.

Помага при отслабване

Лимоните са с високо съдържание на пектин, който помага при борбата с глада. Освен, че пектинът има свойството да притъпява глада той също така има важна роля при намаляването на натрупания излишен холестерол в организма.

Подпомага храносмилането


Топлата вода служи за стимулиране на стомашно-чревния тракт и на перисталтиката. Лимоните също помагат с тяхното високо съдържание на минерали и витамини.

Действа като лек, естествен диуретик


Лимоновия сок помага за прочистването и изхвърлянето на нежеланите и вредни вещества от организма, тъй като лимоните водят до по-често уриниране.

Изчиства кожата

Витамин С помага за намаляване на бръчките и петната по кожата. Сока от лимон чисти токсините от кръвта, което помага на кожата да остане чиста. Лимоните също помагат за намаляване на целулита, защото стимулират притока на кръв към кожата.

Прочиства лимфната система


Тази чаша топла вода с лимон помага да започнем деня си по-хидратирани. Когато тялото е дехидратирано то не може да изпълнява правилно всички функции, което води до натрупване на токсини, стрес, запек, и още много други, списъкът е доста дълъг.

Ако направите приема на чаша топла вода с лимон на гладно ваш навик, непременно ще усетите промяната.
 
Единственото нещо, което трябва да имате в предвид е, че киселината от лимона вреди на емайла на зъбите. Затова е добре да пиете течността със сламка и след това да изплакнете устата си с вода, но това не е никакъв проблем.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...