вторник, 10 юли 2012 г.

7 здравословни и нискокалорични сладки снакс храни

1) Popsicles - нещо средно между ледена близалка и сладолед на клечка. Перфектни за летните горещини и изключително вкусни.


Продукти:

за 6 посикълс

* 1 чаша къпини или боровинки (ягоди, малини)
* 1 чаша кисело мляко
* 1-2 с.л. мед
* сока от половин лимон (малък)

Начин на приготвяне:

Всички продукти се разбиват в блендер или с пасатор, сместа се изсипва във форми за сладолед (ако нямате може и в пластмасови чашки), които се оставят във фризера за поне около 8 часа или за една нощ.




2) Домашно корни или мюсли бар


Предлага ме ви две рецепти: 1. Домашно Корни от zajenatа.com (по-долу) и  2. Корни с фъстъчено масло от kulinarno-joana.com

Продукти:

* 1 ч. ч. корнфлейкс
* 1 ч. ч. фини овесени ядки
* 1 ч. ч. печени бадеми
* 1/2 ч. ч. стафиди
* 3 с. л. сусам
* 1 ч. ч. кафява захар
* 1/2 ч. ч. мед
* 1/4 ч. л. канела
* 1 ч. л. краве масло

Начин на приготвяне:

Кафявата захар и медът се слагат в касерола  и се загряват, докато се разтопят. В купа се смесват корнфлейкса, овесените ядки и натрушените бадеми. Прибавят се стафидите и сусама. Всичко се изсипва в касеролата при врящата смес и се подправя със канелата. Сместа се излива в намаслена тавичка на тънък слой и се оставя да стегне. Готовото корни се нарязва на правоъгълни блокчета.



3) Чипс от ябълки - най-здравословния чипс!


Продукти:

* 2 големи ябълки
* 2 с.л. захар (по желание)
* 1/2 с.л. канела (по желание)
* 1 с.л. лимонов сок
* вода

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 80 градуса. Нарежете ябълките на тънки резени с ренде или нож. Подредете ги в тавичка с готварска хартия. Поръсете ги с канела и захар, ако искате. Пъхнете ги във фурната и ги печете за около 2 часа или докато станат хрупкави.



4) Цедено кисело мляко със сладко



5) Нискокалоричния вариант на ягоди с шоколад - ягоди с дип от цедено кисело мляко и 1-2 л. течен шоколад (за да ги направите още по-здравословни, може да използвате разтопен черен шоколад)

Разбъркайте хубаво киселото мляко с шоколада и го оставете в хладилника за поне 30 мин. за да могат вкусовете да се смесят.



6) Ябълки с 1-2 л. фъстъчено масло


7) Най-здравословния снакс - пресни летни плодове



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...